Care este diferenta dintre eficienta energetica si conservarea energiei?

Desi conservarea energiei si eficienta energetica sunt ambele modalitati de reducere a consumului de energie, exista o diferenta intre cele doua. Cand alegem sa schimbam felul in care facem lucrurile pentru a ne limita consumul de energie, practicam conservarea energiei. Eficienta energetica este atunci cand gasim modalitati de a folosi mai putina energie fara a modifica sarcina la indemana.

Cea mai simpla varianta este aceea de a instala panouri solare. Pentru a vedea mai multe informatii in acest sens, ai mai multe detalii aici si pret. Cu ajutorul panourilor, nu doar ca vei folosi mai putin curent electric, dar exista si posibilitatea de a deveni independent de sursele traditionale de curent.

Un exemplu de eficienta energetica versus conservarea energiei 

Cand schimbati becurile de la becuri traditionale cu incandescenta sau becuri cu halogen la becuri cu diode emitatoare de lumina (LED), va imbunatatiti eficienta energetica. Continuati sa va folositi luminile in aceeasi cantitate ca inainte, dar acum folositi mai putina energie.

Acest lucru se datoreaza faptului ca este nevoie doar de un bec LED de 12 wati (W) pentru a emite la fel de multa lumina ca un bec cu halogen de 43 de wati sau un bec cu incandescenta traditional de 60 de wati. Aceasta este o mare diferenta si este o modalitate simpla de a folosi mai putina energie electrica.

Acum, daca iei o decizie constienta de a stinge acele lumini de fiecare data cand parasesti camera, asta inseamna sa practici conservarea energiei.

Invatati cum sa economisiti energia este usor

Puteti realiza cu usurinta acte de conservare a energiei facand cateva ajustari simple ale stilului de viata. Cu atat de multe moduri de a economisi energie, poti sa alegi metodele si dispozitivele potrivite pentru tine.

O modalitate excelenta de a incepe este sa faci un audit energetic al casei tale. Cautati in jur modalitati simple prin care puteti economisi energie. Asigurati-va ca luati notite pentru a nu fi nevoit sa va ocupati de toate odata. Cheia este sa nu lasi sa devina coplesitor. Fa doar un pas mic la un moment dat si te vei simti grozav in privinta alegerilor tale de conservare a energiei in cel mai scurt timp.

Ce sunt metodele de conservare a energiei?

Nu am putea enumera toate modalitatile de conservare a energiei aici. Totusi, aceasta lista de sfaturi de economisire a energiei va va oferi o intelegere solida a metodelor de conservare a energiei pe care le puteti utiliza acum.

Conduceti un vehicul mai mic, care are un consum mai bun de benzina sau cumparati o masina hibrida sau electrica. Cand este posibil, folositi masina sau folositi transportul public. Sau, mai bine, mergi cu bicicleta sau mergi pe jos, daca poti.

Ajuta la controlul temperaturii din casa ta plantand copaci pentru umbra in zonele cheie din jurul curtii tale.

Opriti luminile si deconectati electronicele, alte dispozitive si incarcatoarele acestora de fiecare data cand nu sunt folosite. Simplificati acest lucru instaland prize, astfel incat sa puteti opri mai multe articole cu un singur comutator.

Next Post

Bucurati-va de o pauza bine meritata la salon

Cautati modalitati de a iesi din rutina din viata de zi cu zi? Atunci un masaj erotic este foarte posibil sa va satisfaca toate nevoile, iar pentru asta oricine poate programa o vizita la salonul Confidential. Un masaj erotic la Confidential reprezinta o experienta de vis care nu trebuie ratata […]

You May Like

Subscribe US Now