Un implant dentar, cea mai buna investitie pe plan personal in anul 2022

implant dentar
implant dentar

Ai probleme cu dantura, dar le-ai tot amanat? Fa-ti cadou zambetul perfect in anul 2022! Tipurile moderne de implant dentar vor fi solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa si redarea unui aspect estetic impecabil. Nu te vei mai simti stingherit atunci cand privirile celor din jur vor fi indreptate spre dantura ta in timpul conversatiilor sau cand vei rade. Cu noua dantura te vei putea bucura de fiecare clipa, fara a mai avea retineri in manifestarea fericirii tale.

 

Ce este un implant utilizat pentru tratamentul dentar?

Potrivit specialistilor de la clinica stomatologica dentalexcellence.ro, implantul dentar joaca rolul radacinii artificiale acolo unde dintii naturali lipsesc. Este pilonul fara de care nu se poate reconstrui noua dantura. In forma de surub din titan pur, acest dispozitiv metalic se introduce in osul maxilar, pentru ca mai apoi sa fie unit cu o coroana, punte sau proteza prin intermediul unui bont protetic, formand astfel un nou dinte.

 

Cum stii daca esti potrivit pentru acest tip de tratament?

In urma unui consult medical amanuntit, se va stabili daca esti apt pentru acest tip de tratament. Centrul de radiologie disponibil chiar in cadrul clinicii stomatologice constituie un avantaj major, contribuind la realizarea rapida a radiografiilor dentare solicitate, fara a te mai deplasa in alte unitati medicale. Astfel, radiografiile de detaliu, cele panoramice sau computerul tomograf dentar vor fi puse la dispozitia ta rapid, fara alte complicatii.

 

Pentru a beneficia de un implant dentar, va trebui sa indeplinesti cateva conditii deosebit de importante. In primul rand, starea ta de sanatate generala trebuie sa fie buna. Afectiunile cronice precum diabetul, osteoporoza sau bolile de coagulare a sangelui constituie un impediment in aplicarea acestor tratamente. Volumul osos trebuie sa aiba dimensiuni adecvate pentru sustinerea implanturilor, iar igiena orala sa fie corespunzatoare.

 

Care sunt beneficiile de care te vei bucura prin intermediul unui implant dentar?

 • Materialele utilizate sunt foarte bine tolerate de organism si au o biocompatibilitate crescuta;
 • Ofera aspect fizionomic placut si senzatia de dinti naturali;
 • Masticatia este comparabila cu cea a dintilor naturali;
 • Stimularea osoasa este de 95%;
 • Se previne migrarea dintilor, inserarea unei radacini artificiale oprind procesul natural de migrare a dintilor invecinati spre spatiul ramas gol;
 • Ofera o priza foarte buna, fiind integrat in tesutul osos;
 • Durata medie de folosire a unui implant este de 15-25 de ani, insa sistemele din generatia noua pot fi folosite chiar toata viata, in functie de sanatatea ta orala.

 

Ce tipuri de implanturi ai la dispozitie?

 

 • Mini-implanturile dentare se utilizeaza cu succes in spatiile inguste sau ca implanturi provizorii si ajuta la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea lucrarilor provizorii.

 

 • Tratamentele cu implant dentar clasic sunt cele mai utilizate, fiind recomandate pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa, a mai multora sau a tuturor dintilor lipsa. Sunt perfecte pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe, obtinandu-se cele mai bune rezultate pentru pacienti.

 

 • Sistemele revolutionare de tip Fast and Fixed folosesc un numar mai mic de incizii si implanturi in comparatie cu cele clasice si ofera posibilitatea de a avea dinti ficsi intr-o singura zi.

 

 • Implanturile dentare zigomatice au cele mai mari dimensiuni si se folosesc doar in cazurile complexe, in care cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru sustinerea unei lucrari fixe. Acest tip de tratament presupune introducerea implantului in osul zigomatic.

 

Implantologia orala a evoluat foarte mult in ultimii ani. Au aparut materiale noi, mult mai performante decat cele folosite anterior, iar tehnica medicala a avansat oferind oportunitati multiple pentru a avea o dantura perfecta. Acum nu mai exista niciun motiv sa amani tratamentul cu implant dentar!

 

Next Post

Achizitioneaza cele mai bune canapele pentru consultatii medicale

Profesionalismul unei unitati medicale este determinat in mare masura de modul in care este dotata din punct de vedere al echipamentului si al mobilierului specific. Deci, pe langa faptul ca au toate elementele necesare performantei optime a activitatii medicale, este la fel de importanta, sau poate chiar si mai importanta, […]

You May Like

Subscribe US Now