Ce este autorizatia ISCIR pentru centralele termice?

In momentul in care achizitionezi o centrala pentru apartamentul tau nu poti decat sa simti bucurie deoarece iti va asigura tot confortul necesar si te va servi pe termne lung. Totusi, pentru a putea utiliza centrala proaspat achizitionata este nevoie de autorizatie ISCIR, in mod obligatoriu si presupune parcurgerea unor etape.

Ce este autorizatia ISCIR?

Autorizatia ISCIR este un document ce atesta folosirea in siguranta a centralei termice care are valabilitate doi ani din momentul eliberarii. De asemenea, atesta compatibilitatea centralei cu instalatiile de gaz, apa si energie electrica. ISCIR autorizeaza produsele si sistemele care folosesc combustibilul, presiunea sau chiar si instalatiile de ridicare prin intermediul firmelor autorizate. Fara aceasta autorizatie nu vei putea sa dai drumul la centrala si nici o firma nu va fi de acord sa instaleze centrala termica si sa o dea in folosinta fara sa existe toate documentele privind utilizarea in deplina siguranta.

Tocmai de aceea, oriunde te-ai documenta vei vedea ca peste tot se recomanda ca instalarea centralei termice sa se realizeze de o firma autorizata ISCIR care se poate ocupa de toata documentatia si punerea in functiune a echipamentului.

Firmele autorizate ISCIR pot efectua si revizii sau reparatii in cazul in care apar probleme la centrala termica pe parcursul functionarii acesteia. Dupa perioada legala de doi ani trebuie sa vina din nou si sa evalueze centrala termica si sa o autorizeze, astfel incat sa te poti bucura de o buna functionare a echipamentului si sa fii in deplina siguranta ori de cate ori ii dai drumul.

Din punct de vedere legal o centrala termica nu poate functiona fara aceasta autorizatie ISCIR si nu este in regula sa fie montata de persoane neautorizate chiar daca se pricep la instalatiile electrice, de apa si de gaz. Autorizatia ISCIR nu inseamna o cheltuiala in plus ci este una esentiala pentru a putea sa te bucuri de o functionare cat mai corecta a intregului echipament.

foto: Motan Shop

Legislatia prevede ca nu este permis sa folosesti centrala termica daca nu a fost efectuata autorizarea ISCIR. Atunci cand cumperi centrala termica apeleaza la o firma autorizata care iti va oferi toate recomandarile necesare in ceea ce priveste folosirea, achizitionarea modelului potrivit si exploatarea in cele mai bune conditii ale centralei de apartament.

Ce trebuie sa faci pentru a obtine o autorizatie ISCIR?

Pentru autorizarea ISCIR a echipamentului termic va trebui sa parcurgi niste pasi si sa pregatesti o serie de documente. Pentru instalarea centralei trebuie sa pui la dispozitie toate documentele tehnice cu care a venit impreuna.

Firma autorizata ISCIR se va ocupa de toate demersurile in ceea ce priveste actele necesare si va intocmi raportul prin care se atesta punerea in functiune a echipamentului termic. Dupa etapa de autorizare urmeaza punerea in functiune si se vor efectua o serie de verificari necesare pentru ca autorizarea sa se faca cat mai corect si complet.

Centrala termica este cel mai important echipament din casa ta, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca esti bine informat si colaborezi cu specialisti in domeniu care sunt autorizati si pot sa iti ofere informatii competente.

Next Post

Creeaza o atmosfera de poveste pentru terasa cu ajutorul ghirlandelor luminoase

Serile de vara sunt cele mai placute momente deoarece le petreci cu prietenii, familia sau pur si simplu in doi la tine in gradina. Drept urmare, iti doresti sa creezi o atmosfera aproape magica astfel incat fiecare persoana sa se simta cat mai bine atunci cand petrece timpul in spatiul […]

You May Like

Subscribe US Now