Când alegem un buldoexcavator sau un miniexcavator?

Buldoexcavatoarele erau vechiul favorit pe șantierele de construcții, dar oamenii au început recent să aleagă mașini mai mici, cum ar fi miniexcavatoarele. Buldoexcavatoarele și miniexcavatoarele au fiecare punctele lor forte, iar cunoașterea diferenței dintre cele două mașini ne poate ajuta să-l alegem pe cel potrivit pentru următorul proiect de mutare a pământului.

Miniexcavatoare

Unul dintre principalele avantaje ale unui miniexcavator este dimensiunea sa mai mică. Acest lucru îl face nu numai mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, ci și mai agil. Manevrabilitatea sa, dimensiunea căii de rulare și oscilația compactă îi permit să meargă în locuri pe care un buldoexcavator nu le-ar putea accesa.

Cu toate acestea, dimensiunea mică înseamnă greutate mai mică și, prin urmare, presiune redusă pe sol pentru suprafețe sensibile. În plus, un miniexcavator poate fi tractat cu ușurință cu o camionetă de ¾ tone și o remorcă.

Miniexcavatoarele sunt potrivite pentru proiecte de amenajare a teritoriului, săpături și foraje mici sau mijlocii, fiind disponibile într-o varietate de clase dictate de puterea, dimensiunea și greutatea lor. Cele mai mici miniexcavatoare funcționează bine pentru proiecte de demolare interioară și șantiere cu restricții de greutate și pot încăpea prin majoritatea ușilor și porților.

Accesoriile opționale pentru miniexcavatoare includ mașini de tuns cu perii, spărgătoare de beton, burghie și clești.

Buldoexcavatoare

Buldoexcavatoarele sunt mașini mari, grele, care sunt cele mai potrivite pentru proiecte de mari dimensiuni care necesită putere și viteză. Buldoexcavatorul mediu poate săpa 3 până la 5 metri și poate parcurge până la 40 de kilometri pe oră pe drumurile dintre șantiere, traversând cu ușurință șantierele mari. În plus, stabilizatoarele lor asigură o bună stabilitate pe suprafețe denivelate.

Datorită încărcătorului de pe partea frontală și varietății de accesorii care pot fi utilizate cu un buldoexcavator, mașina poate efectua o gamă mai largă de lucrări decât un miniexcavator. Accesoriile opționale pentru buldoexcavator includ încărcătoare frontale, mături de drum, găleți, pluguri pentru zăpadă și compactoare cu tambur.

Considerații pe șantier

Ce excavator te va servi cel mai bine depinde de șantierul (sau șantierele) în cauză și de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească.

Pentru proiectele cu spații înguste, cum ar fi demolarea interioară sau dezvoltarea unei piscine în curte, miniexcavatoarele oferă o opțiune excelentă.

Pe șantierele mai mari care necesită viteză și capacitate, buldoexcavatoarele oferă un upgrade de cai putere pentru a săpa mai adânc și pentru a efectua sarcini mai grele. Capacitatea lor de a călători de la un șantier la altul, fără utilizarea unei remorci, este de asemenea utilă.

Next Post

Beneficii recunoscute ale uleiului de canabis

Canabisul este o planta care are utilizari foarte variate, deoarece unii consuma doar in scopuri recreative, in timp ce altii profita de proprietatile multiple ale acestei plante pentru a trata direct sau indirect tulburarile sau bolile fizice sau psihice. Unul dintre cele mai utilizate metode atunci cand se utilizeaza aceasta planta este […]

Subscribe US Now