Tipuri de ochelari si rame

Ochelari multifocali, de lectura sau de sport -toate aceste tipuri sunt importante pentru diverse persoane. La urma urmei, exista un model potrivit pentru fiecare tip de deficienta vizuala si pentru fiecare stil de viata si gust al modei.

Practic, exista doua tipuri de ochelari. Cei care sunt folositi pentru a corecta vederea slaba si cei care protejeaza ochii – fie de radiatiile solare, in timpul sportului, fie de praf si substante chimice.

Probabil cel mai raspandit dintre toate tipurile de ochelari sunt ochelarii monofocali, care sunt potriviti pentru corectarea miopiei sau hipermetropiei. Cu ochelari monofocali, fiecare dintre cele doua lentile are o putere dioptrica uniforma si, prin urmare, un singur punct focal. Lentila este fie concava pentru hipermetropie, fie convexa pentru miopie. Curbura corneei poate fi, de asemenea, compensata cu ochelari monofocali. In zilele de azi, valorile mai mari ale dioptriilor nu mai sunt in mod necesar asociate cu lentilele foarte groase. Materialele moderne permit, de asemenea, o greutate redusa si o grosime la fel de mica a lentilelor și a ramelor. Tipul de rame Silhouette sunt perfecte pentru orice persoana, deoarece sunt foarte comode, usoare si rezistente.

Ochelarii de lectura sunt o forma speciala de ochelari monofocali pe care multi oameni trebuie sa-i foloseasca de la varsta de 45 de ani, cand au probleme treptate la citirea ziarului, a cartilor sau a prospectelor. Lentila ochiului isi pierde continuu capacitatea de a trece flexibil de la vederea apropiata la cea indepartata. Acesta este motivul pentru care aceasta forma de vedere slaba este numita si presbiopie. Peste tot in lume exista, aproximativ peste 20 de milioane de oameni afectati. Un motiv pentru care ochelarii de lectura sunt, de asemenea, cel mai bine vandut tip de ochelari . Alternativ, asa-numita presbiopie poate fi corectata cu lentile de contact.

Presbiopia ii afecteaza pe toti mai devreme sau mai tarziu, iar oamenii miopi nu sunt scutiti de ea. Daca exista deja ochelari de distanta si se observa aparitia presbiopiei, multifocalii sunt probabil cea mai buna alegere – cu exceptia cazului in care se doreste schimbarea ochelarilor tot timpul. O lentila progresiva , este cea care face parte dintr-un Brillenart, care are mai multe zone de dioptrii pe aceleasi caracteristici de sticla . Tranzitia dintre cele doua zone este usoara, astfel incat ochiul sa nu fie deranjat de pauza. Lentiele bifocale de alta parte, are doua lentile vizibil diferite pe o lentila: cel mare pentru vederea la distanta, cel mai mic incorporat in el pentru vederea de aproape. Datorita procesului special de fabricatie, ochelarii multifocali sunt semnificativ mai scumpi decat ochelarii conventionali cu o singura dioptrie.

Categoria ochelarilor de protectie include si ochelarii care se poarta in timpul sportului. Ochelarii de inot , de exemplu, sunt de ajutor pentru a evita iritarea inutila a ochilor in apa clorurata. Ochelarii de biciclete sunt de obicei ergonomici si protejeaza sportivul de vant, praf si – daca lentilele sunt colorate – de radiatiile UV. Aceste tipuri de ochelari pot fi, de asemenea, echipate cu lentile corectoare, daca este necesar.

 

Next Post

Ce sunt aparatele cu aerosoli

Un aparat cu aerosoli este un dispozitiv electric care transforma solutia care contine medicamentele prescrise de medic intr-o ceata de picaturi foarte fine. Acestea din urma, datorita dimensiunilor lor mici, vor putea ajunge la bronhiile si plamanii vostri si vor permite astfel un tratament eficient. Exista 2 tipuri de aerosoli […]

Subscribe US Now