Cât de des este indicat să se schimbe o coroană dentară

Nu există reguli valabile în general, pentru coroanele dentare în ceea ce privește durata lor de viață, deoarece există mulți factori care afectează piesa de înlocuire. Valorile orientative presupun o perioadă de zece până la 15 ani și mai mult.  Decisive pentru o ședere îndelungată în gură sunt mai presus de toate, o bună planificare și integrare de către dentist, o prelucrare precisă de către tehnicianul dentar și, deosebit de importante pentru succesul pe termen lung, igiena orală optimă a pacientului. Factorii de risc care pot duce la schimbarea coroanelor includ o boală gingivală existentă cu pierderea osului alveolar, lucrarea proastă a medicului dentist sau a tehnicianului dentar, încărcare necorespunzătoare, igiena orală inadecvată.

Coroana dentară este o soluție populară și eficientă pentru înlocuirea unui dinte rănit sau lipsă. Cea mai importantă cerință pentru inserarea coroanelor dentare este prezența unei rădăcini dentare. Această rădăcină dentară poate proveni din dintele original sau poate fi implementată ca o rădăcină artificială a dinților. O coroană este de obicei plasată pe partea rămasă a dintelui deteriorat. Coroanele dentare metalice sunt atașate în cea mai mare parte cu un ciment medical. Pe coroanele ceramice, pe de altă parte, se folosește un adeziv special. În cazul dinților foarte deteriorați, poate fi folosit și un dinte cu șurub.

Când este necesară o coroană dentară?

Dacă coroana naturală a dintelui a fost distrusă de carii sau de un accident într-o asemenea măsură încât nu mai poate fi alimentată cu o simplă umplere a dinților sau cu o incrustare, dentistul recomandă de obicei o coroană. Proteza dentară completează părțile lipsă ale dintelui rămas și reproduce în mare măsură forma originală a dintelui. Refacerea cu o coroană artificială este uneori recomandată și în cazul în care trebuie corectată o aliniere greșită a dinților sau dacă dintelui îi lipsește zona de susținere. Necesitățile suplimentare pentru o coroană sunt dinții lipsă sau decolorați. Implantul care a fost ancorat în maxilar după pierderea completă a unui dinte, trebuie acoperit cu o coroană care servește ca o suprafață de mestecat. Coroanele dentare sunt, de asemenea, adesea folosite pentru ancorarea unei proteze dentare. Pe de altă parte, dinții cu nervi dentari morți sau dinți puternic înclinați, nu trebuie încoronați.

Coroane dentare – Restaurare

Restaurarea unei coroane dentare are loc în mai mulți pași. Pentru acest prim pas important de tratament sunt necesare un nivel ridicat de profesionalism și diligență din partea medicului dentist de la clinica stomatologică Dentocare București. La început, medicul dentist examinează funcționalitatea nervului dentar și stabilitatea rădăcinii dintelui. Ca parte a examinării preliminare, este realizată și evaluată uneori o imagine cu raze X a dintelui afectat. Pentru a putea asigura un dinte cu o coroană, acesta trebuie mai întâi pregătit. Din păcate, până la 60% din substanța dură parțial sănătoasă trebuie îndepărtată pentru aceasta. Doar medicul dentist determină nuanța individuală a dinților vecini, astfel încât coroana dentară finită să se adapteze cât mai discret posibil la culoarea dinților adiacenți. În timpul perioadei de procesare, pacientului i se oferă o coroană de plastic temporară pentru a proteja bontul.

Next Post

SEO iti defineste site-ul !

Pentru a genera stiri externe de calitate, este nevoie de o pagina web cu continut interesant, link-uri bine pozitionate si persoane care stiu sa aplice SEO cum trebuie. Daca faceti publicitate pe motoarele de cautare, in special cu Google Ads, optimizarea site-ului vostru pentru SEO va avea un impact pozitiv asupra campaniilor […]

Subscribe US Now