3 pericole atunci cand viteza pe o banda de alergat este prea mare sau prea mica

banda de alergat
banda de alergat

Motivele pentru care banda de alergat este indragita de toti cei care vor sa faca miscare in mod regulat, acasa, sunt multiple! Ea iti permite sa arzi calorii cu usurinta, are efecte benefice pentru starea de sanatate si te ajuta sa iti mentii corpul tonifiat si cu un aspect atragator.

Atat timp cat te antrenezi corect, efectele vor fi profund benefice! Daca, insa, comiti anumite greseli, exercitiile implica si unele pericole. Iata la ce aspecte e bine sa fii atent!

Ce greseli sa eviti cand folosesti banda de alergat?

banda de alergat
banda de alergat

O prima eroare posibila se refera la mediul in care te antrenezi. Camera in care iti faci exercitiile trebuie sa fie curata, bine aerisita si cu o temperatura confortabila. Daca este prea cald sau prea frig, exista o permanenta senzatie de disconfort. Daca aerisirea nu este facuta corespunzator si mai ales daca exista mucegai, vor aparea probleme de respiratie. Acestea sunt frecvente la incepatorii care, atunci cand seteaza viteze mari, fac greseala de a respira pe gura.

O a doua posibila greseala consta in tendinta unor persoane ca, in timp ce se antreneaza, sa se tina in mod constant de bare, in functie si de modelul de banda de alergat pe care il folosesc. De fapt, acestea sunt concepute doar pentru a fi apucate in caz de cadere, insa folosirea lor constanta modifica centrul de greutate, astfel incat antrenamentul nu mai este efectuat in mod corespunzator. Aceasta greseala apare mai ales in cazul vitezelor prea mici.

A treia potentiala eroare consta in alegerea, in mod repetat, a aceluiasi tip de antrenament. Daca nu schimbi in mod constant vitezele si inclinatia benzii, corpul se va obisnui cu acelasi tip de efort si apare pericolul ca exercitiile sa nu mai aiba efectele dorite. Este, deci, important sa diversifici constant atat tipurile de alergare, cat si viteza si intensitatea lor!

Cum alegi banda de alergat potrivita pentru tine?

Exista trei categorii principale de aparate de antrenament pentru alergat, in oferta magazinelor precum Sport-Mag.ro. Primele sunt cele mecanice, care se misca datorita eforturilor facute de sportiv. Sunt formate dintr-o curea de rulare, brate si piese rotative, iar aceasta alcatuire simpla face si pretul sa fie unul accesibil.

Un exemplu este produsul Power Tower Insportline Tongu, fara motor, cu bare paralele si banca de antrenament improvizata. Sustine utilizatori cu o greutate maxima de 130 de kilograme si exista posibilitatea de reglare in trei pozitii diferite.

A doua categorie este reprezentata de benzile magnetice, mai complexe, la care miscarea este provocata de magneti mari, care preiau o parte din efortul sportivului si confera o miscare lina, armonioasa.

Un produs apreciat din aceasta categorie este Insportline Sprynkl, ideal pentru simularea mersului pe jos si mersului la deal. Limita de greutate a utilizatorilor este de 100 de kilograme. Dimensiunile si rotile permit depozitarea si transportul usor.

A treia categorie de produse le cuprinde pe cele electrice, echipate cu un motor care actioneaza suprafata de rulare. Programele de antrenament disponibile sunt multiple si complexe.

Poti alege o banda de alergat Sportmann I-Bestrun Pro, cu un motor de 3,5 cai putere, care sustine utilizatori de pana la 150 de kilograme. Este dotata cu un calculator si difuzoare, pentru a putea asculta muzica! Viteza maxima este de 20 de kilometri pe ora.

Cu banda de alergat potrivita, vei evita greselile de antrenament si vei obtine, de la o zi la alta, rezultate tot mai bune!

Next Post

Iata de ce sa montezi un bidon cu apa de 19litri la intrarea pe terenul de fotbal!

In Romania, fotbalul este cu adevarat „sportul rege”, din motive mai mult sau mai putin evidente. In primul rand, este de departe cel mai popular sport, lucru certificat de audientele de la TV, fie ca vorbim despre meciuri din campionatul intern sau internationale. In al doilea rand, fotbalul naste pasiuni […]
bidon apa 19 L

Subscribe US Now