Poate fi termostatul dvs., nu AC, care are nevoie de service

it199716a981

Când locuiți în zona noastră, ceva de genul unui aparat de aer condiționat care nu funcționează corect vă poate duce la panică. Dar dacă problema nu este de fapt cu aparatul de aer condiționat, ci mai degrabă cu termostatul? Service aer conditionat brasov explică: Problemele nu apar adesea în termostat, dar ceva poate fi întreruperea performanței acestuia și, prin urmare, perturbarea comunicării dintre dispozitiv și aparatul de aer condiționat.

Verificați din nou setările

Termostatele digitale și programabile pot fi uneori dificil de înțeles. De fapt, potrivit Washington Post, mulți oameni din toată țara nici măcar nu știu cum să își folosească corect setările termostatului. Deci, ce ar trebui să verificați?

Termostatul dvs. este în modul „numai ventilator”?

Dacă vedeți aceste cuvinte pe ecranul termostatului dvs., înseamnă că ventilatorul din unitatea de suflare este pornit, dar nu are loc nicio răcire efectivă. Un ventilator singur nu vă poate răcori spațiul de locuit și această setare ar trebui utilizată numai atunci când temperaturile sunt ușoare, dacă este deloc.

Termostatul s-a oprit din greșeală?

Acesta este probabil primul lucru pe care îl verifică majoritatea proprietarilor de case. Dar, uneori, noii proprietari nu își dau seama că termostatul lor existent are chiar și un comutator de pornire / oprire pe partea laterală a termostatului lor, așa că considerăm că merită menționat acest lucru.

Termostatul dvs. este de fapt în modul de răcire?

Este posibil, mai ales dacă aveți un sistem de pompă de căldură, ca cineva din gospodăria dvs. să fi trecut accidental (sau în mod intenționat în funcție de preferințele de răcire!) Să vă fi trecut sistemul în modul „încălzire”. Asigurați-vă că verificați acest lucru nu este cazul.

Setările preprogramate au determinat oprirea termostatului?

Unele termostate au capacitatea de a suspenda temporar setările preprogramate dacă se crede că clădirea este neocupată. Acest lucru este foarte convenabil atunci când nu sunteți acasă și ați uitat să porniți termostatul sau să-l opriți, dar ar fi mai bine în majoritatea cazurilor să îl treceți în modul „automat”.

Posibile probleme de termostat

Termostatele nu sunt dispozitive complexe, dar au un scop foarte important. Ei sunt în esență „creierul” sistemelor AC la care sunt conectați. Uneori, ei chiar sunt vinovați pentru problemele de curent alternativ pe care le-ați putea avea.

Motivul pentru aceasta poate fi una dintre cele trei posibilități:

Plasare slabă

Dacă termostatul dvs. se află într-o zonă a casei dvs. care este neobișnuit de rece sau caldă (cum ar fi prea aproape de bucătărie), este posibil să nu obțină o citire corectă. Acest lucru poate face ca temperaturile să fluctueze dramatic sau poate duce la cicluri scurte (oprirea și repornirea frecventă).

Baterii vechi

Dacă nu există afișaj pe termostatul dvs. digital, este posibil să fie nevoie doar de baterii noi.

Probleme electrice

Dacă există probleme electrice în termostat, cel mai bine este să lăsați un service aer conditionat să se ocupe de el, deoarece încercarea de a-l gestiona singur poate duce la răniri sau cel puțin la deteriorarea termostatului.

Next Post

Creeaza o atmosfera de poveste pentru terasa

Serile de vara sunt cele mai placute momente deoarece le petreci cu prietenii, familia sau pur si simplu in doi la tine in gradina. Drept urmare, iti doresti sa creezi o atmosfera aproape magica astfel incat fiecare persoana sa se simta cat mai bine atunci cand petrece timpul in spatiul […]

Subscribe US Now