Istoria ceasurilor Bulova

In zilele noastre, luxul este vazut diferit de toti dintre noi. Pentru unii lux inseamna obiecte materiale, iar pentru altii luxul reprezinta timp. Timpul liber. Dar cat de minunat e atunci cand timpul si lucrul material sunt una si acelasi lucru? Ceasurile de mana Bulova sunt cunoscute la nivel mondial datorita ceasurilor luxoase avand un design aparte.

 

Bulova Watches si-a inceput calatoria minunata in anul 1875. Atunci, un imigrant din Cehoslovacia, Joseph Bulova, a infiintat un mic magazin de bijuterii si ceasuri in inima SUA- New York City. Joseph Bulova a infiintat magazinul din pasiunea lui pentru lucrurile frumoase. Cererea mare de ceasuri de mana si de buzunar, i-a invocat ideea de a infiina o companie. Astfel ca in 1912, este infiintata in Elvetia prima fabrica dedicata productiei celor mai bune ceasuri Bulova. Astfel Bulova devine cel mai mare vanzator de ceasuri din acea epoca.

In anul 1919, ceasurile de mana Bulova erua folosite deja de soldatii din Primul Razboi Mondial. Ceasurile au aparut ca o necesitate a soldatilor de a avea ideea timpului, cat se aflau pe campul de lupta, dar totodata sa fie la indemana. Astfel ca ceasurile de mana Bulova s-au dovedit a fi detul de utile. In anii urmatori Bulova s-a numit Bulova Watch Company Inc. Mai intai compania a inceput sa fabrice ceasuri tip bijuterii pentru barbati, iar mai apoi, in anul 1924, a fost introdusa si o linie de ceasuri pentru femei. Ceasurile pentru iubitoarele de orologerie erau evidentiate prin faptul ca veneau cu accente de diamante.

 

In urmatorii ani, mai exact 1926, 1927 si 1928 compania s-a dezvoltat, astfel ca au fost cautate alte metode de recunoastere. Compania Bulova a fost prima care a difuzat o reclama radio, ca apoi sa fabrice primul radio cu ceas din lume. Tot Bulova a fost si prima care a facut o campanie publicitara la televizor.

 

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, guvernul american si Bulova si-au unit fortele si au lucrat impreuna pentru a sprijini fortele armate, creand ceasuri speciale, ce aveau tehnologie avansata pentru avioane.

La inceputul anului 1960, Bulova anunta fabricarea unui nou model de ceas: Accutron. Tehnologia folosita pentru crearea acestui model i-a impresionat inclusiv pe cei la NASA. Le-a placut atat de mult tehnologia acestui model, incat au folosit dispozitivele pentru expeditia Apollo. In anul 1967, Air Force One a stabilit ceasul Bulova Accutron ca fiind preferatul lor.

 

In anul 1968, Bulova a lansat ceasul prin satelit. Acesta a devenit primul ceas public din lume care afiseaza ora folosind semnalele de la satelitii din orbita. Presedintele Mexicului, Gustavo Diaz Ordaz, l-a instalat in Torre Latino Americana, cea mai mare cladire din Mexic. Tot in 1968, modelul Caravelle a devenit cel mai vandut ceas din SUA.

 

In anul 1987 Bulova a fost principalul furnizor pentru echipa olimpica a Statelor Unite ale Americii. In urmatorii ani Bulova s-a existins in America de Sud, Orientul Indepartat si Europa.

In gama de ceasuri Bulova veti gasi atat ceasuri cronograf, cat si ceasuri automatice, cu design elegant. Un ceas de mana Bulova, fie de barbati ori de femei, reprezinta succes si sofisticare pentru toti cei care il poarta. Ceasurile Bulova pentru barbati sunt atat clasice cat si contemporane, iar cele pentru femei sunt elegante si gratioase.

Astfel de ceasuri gasiti si pe magazinul de ceasuri originale Orologi.ro. Pentru ceasurile Bulova, transportul este gratuit.

 

 

Next Post

Durabilitatea si fiabilitatea, principalele calitati ale unor piese Stihl

Produsele Stihl sunt recunoscute la nivel international, fiind apreciate pentru gradul lor de eficienta. Aceeasi companie germana a fost lansata inca din anul 1926, iar in Romania a patruns pe piata din 1997. Inca de pe atunci, drujbele s-au dovedit a fi unele fiabile si au rezistat la orice tip […]
piese stihl

Subscribe US Now