Manualele de fizică destinate elevilor de clasa a XI-a disponibile pe site-ul nostru vin în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, cu un conținut bogat în informații și aplicații care să pună în valoare noile cunoștințe învățate pe parcurs. Acestea răspund tuturor cerințelor programei școlare și sunt avizate de Ministerul Educației, ceea ce garantează calitatea și profesionalismul lor.
Cuprinsul manualelor de fizica clasa 11 este unul bine-conceput și organizat, astfel încât să faciliteze procesul de predare-învățare, contribuind, semnificativ, la buna desfășurare a orelor de curs. Acestea sunt structurate pe capitole și conțin teme precum: Oscilații și unde mecanice și electromagnetice, Optica ondulatorie, Elemente de teoria haosului și Răspunsuri. Secțiunile de teorie sunt completate cu activități de învățare-evaluare (exerciții aplicative, întrebări, eseuri, proiecte, portofolii, experimente etc.). Problemele de fizică regăsite în aceste lucrări vor fi astfel formulate încât atenția elevului să fie îndreptată spre modul de analiză, spre exersarea algoritmilor învățați, urmărindu-se evaluarea metodelor de rezolvare și de formulare a concluziilor. În vederea îndeplinirii competențelor de învățare, oricare manualul de fizică de clasa XI-a va cuprinde activități în grup/în perechi/individuale sau cerințe ce presupun realizarea unor proiecte sau lucrări de laborator, experimentale. Elevii vor folosi aparatele din laborator pentru realizarea de experimente, vor face apel la utilizarea unor scheme și luarea de notițe, în vederea stabilirii unor rezultate și tragerii unor concluzii finale. Întrucât programa școlara sugerează și studierea fizicii cu ajutorul observațiilor directe în natură, elevii sub atenta supraveghere a cadrului didactic vor participa la diverse evenimente organizate în acest scop. Ulterior, aceștia vor analiza și prelucra datele obținute în urma activităților din natură sau în urma experimentelor realizate în laborator, folosind programe adecvate de calculator.
Asocierea teoriei cu practica va contribui, considerabil, la dobândirea, de către elevi, a competențelor specifice prevăzute, încurajând-i să comunice într-un limbaj științific-argumentat, să propună idei și soluții de rezolvare a problemelor, să investigheze experimental reacția diferitelor substanțe fizice, dar și să acționeze prompt și creativ în diverse situații de viață.
Prin urmare, parcurgerea acestei științe, numită fizică, deschide posibilităţi pentru dobândirea achiziţiilor fundamentale din acest domeniu şi aprecierea valorilor ştiinţifice naţionale/universale. Aceasta dezvoltă interesul elevilor, oferă posibilitatea de a explora natura, de cerceta compoziții de substanțe și de a observa reacțiile lor, ce contribuie, considerabil, la înțelegerea și explicarea fenomenelor fizice ale naturii înconjurătoare și vor putea anticipa efectele unor acțiuni specifice asupra oamenilor și a oricăror alte ființe vii de pe Pământ.
Astfel că, manualele de fizică de clasa a XI-a de a căror calitate suntem convinși, motiv pentru care vi le propunem și dumneavoastră, sunt următoarele:
- Simona Bratu, Adrian Motomancea, Ion Apostol, Fizică (F1). Manual pentru clasa a XI-a, București, Didactică și Pedagogică, 2019.
- Ion Toma, Rodica Ionescu-Andrei, Cristina Onea, Fizică. Manual pentru clasa a XI-a (F1), București, Art Grup Educational, 2017.
- Rodica Ionescu Andrei, Cristina Onea, Ion Toma, Fizică. Manual pentru clasa a XI-a (F1), București, Art, 2017.
- Octavian Rusu, Liviu Dinica, Constantin Gavrila, Fizică F1+F2. Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
- Aurelian Popescu, Valeria Popescu, Nicolae Florescu, Fizică F1+F2. Manual pentru clasa a XI-a, Târgoviște, Gimnasium, 2009.
- Cleopatra Gherbanovschi, Nicolae Gherbanovschi, Fizică (F1). Manual pentru clasa a XI-a, București, Niculescu ABC, 2008.
- Mircea Nistor, Mircea Rusu, Fizică F1+F2. Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2007.
- Constantin Mantea, Mihaela Garabet, Fizică F1. Manual clasa a XI-a, București, All, 2007.
- Constantin Mantea, Mihaela Garabet, Fizică F2. Manual clasa a XI-a, București, All, 2007.
- Daniel Ovidiu Crocnan, Fizică (F1, F2). Manual pentru clasa a XI. Oscilații și Unde, București, Sigma, 2006.
- Mihai Popescu, Valerian Tomescu, Smaranda Strazzaboschi, Mihai Sandu, Fizică F1+F2. Manual pentru clasa a XI-a, Ploiești, 2006.
- Nicolae Florescu, Valeria Popescu, Aurelian Popescu, Fizică F1+F2. Manual pentru clasa a XI-a, Târgoviște, Gimnasium, 2006.
Aceste instrumente didactice de clasa a XI-a se află doar la un click distanță de dumneavoastră. Din experiența noastră în acest domeniu, vă recomandăm să achiziționați oricare dintre manualele regăsite la noi, fiind convinși că veți avea rezultate remarcabile.