Despre medicamente – Cateva sfaturi bune

Dupa cum bine stiti  medicamentele fac parte, din ce in ce mai mult din viata noastra.

Ce sunt medicamentele ?

Medicamentele sunt substante sau amestecuri de substante utilizate pentru a preveni, ameliora sau vindeca diferite afectiuni.

Cum sunt clasificate ? Cateva criterii:

1. Dupa modul de administrare: medicamentele se impart in: medicamente pentru uz intern, extern si parenteral.

  • Cele pentru uz intern se administreaza pe cale orala sau bucala.
  • Medicamentele pentru uz extern sunt cele care se aplica in cavitatile naturale ale corpului (ovule, supozitoare), pe tegument (unguente, pudre, paste) si pe mucoase (lotiuni, picaturi pentru nas, urechi).
  • Spre deosebire de celelate, medicamentele parenterale se administreaza prin injectare sau perfuzabil.

2. Dupa calea de administrare: medicamentele se clasifica in perorale, parenterale, oftalmice, auriculare.

3. Dupa compozitie: medicamentele pot fi simple, cu o singura substanta activa sau compuse, cu doua sau mai multe substante active.

Inainte de a lua/consuma medicamente este recomandat sa consultati doctorul. Este foarte important de asemenea sa cititi prospectul medicamentului sau daca ati pierdut prospectul sa cautati online in prospecte medicamente, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Abuzul de medicamente este o problema a medicinei contemporane, datorita faptului ca unele produse farmaceutice se pot procura cu foarte mare usurinta, fara ca solicitantul sa aiba nevoie de reteta. Se numeste abuz de medicamente consumul acestora in doze mari sau timp indelungat, ori in asocieri nepotrivite. Tot abuz de medicamente reprezinta utilizarea acestora in mod necorespunzator, adica in tratarea unor boli in care nu sunt indicate, cand medicamentele nu sunt de nici un folos.

Next Post

Agentii de turism - cele mai interesante locatii

Deoarece iarna se incapataneaza sa mai ramana in tara noastra, agentiile de turism incearca sa gaseasca cele mai practice oferte de turism, astfel incat toti cei care apeleaza la serviciile acestora sa fie pe deplin multumiti. Pentru ca isi doreste sa iasa din tipar, agentia de turism Idealtour.ro isi lanseaza pe piata cele mai […]

Subscribe US Now