Cum alegi corect procesorul pentru calculatorul tau?

Atunci cand cumparati un calculator SH de gaming, conteaza foarte mult si tipul de procesor pe care il are si prin urmare este ideal sa aveti in vedere acest aspect inca de la inceput.

De ce procesoare are nevoie un calculator?

Daca sunteti un utilizator obisnuit care ruleaza un browser web, Microsoft Office Suite si poate chiar un software de editare foto, va recomandam un laptop cu un procesor Intel Core i5 de generatia a opta sau mai recent. Acesta ar fi afisat ceva de genul „Intel Core i5-8350U”.

Daca va puteti permite, un cip Intel i7 face un upgrade frumos si va va face calculatorul sa se miste mai rapid. Puterea suplimentara inseamna adesea o durata de viata mai scurta a bateriei, asa ca va trebui sa echilibrati asta cu nevoile dvs. Un laptop pentru jocuri, de exemplu, ar folosi un cip i7 (sau i9), dar un i3 sau i5 este de obicei bine pentru sarcini mai putin solicitante.

De asemenea, pentru utilizatorul obisnuit, seria AMD Ryzen 5000 va fi suficienta, dar Ryzen 7000 face un upgrade frumos – din nou cu pretul duratei de viata a bateriei.

Daca compilati software, editati videoclipuri sau lucrati cu baze de date foarte mari, veti dori mai multa putere in procesare decat ceilalti dintre noi. Va sugerez un Intel i7 sau Ryzen 7. De asemenea, veti dori sa aveti si mai mult RAM.

Cele mai bune procesoare pentru laptopuri cu sistem de operare Chrome

Sistemul de operare Chrome este construit in jurul browserului web Chrome de la Google si ruleaza majoritatea software-ului direct in browser. Asta inseamna ca nu are nevoie de cipuri Intel mari si puternice. Asta e teoria, cel putin. Din experienta noastra, sistemul de operare Chrome se descurca cel mai bine cu cel putin un cip Intel i3 sau, ceea ce cred ca este cea mai buna valoare pe care o poti obtine in prezent cu un Chromebook, un cip AMD Ryzen 4000.

Seria AMD Ryzen 4000 este setul de cipuri preferat pentru Chromebookuri. Aceasta serie este suficient de puternica pentru majoritatea sarcinilor si ofera o durata mare de viata a bateriei — o combinatie care este mai dificil de gasit in Chromebookurile cu Intel.

Exista Chromebook-uri de ultima generatie cu cipuri Intel i5 si chiar si unele modele i7 sunt disponibile, dar daca nu sunteti intr-adevar totul in sistemul de operare Chrome, este mai bine sa cumparati un laptop Windows mai capabil.

Cele mai ieftine Chromebook-uri pot folosi procesoare din seria Intel Celeron. Daca nevoile tale sunt excesiv de minime si nu veti face niciodata altceva decat sa navigati usor pe web, Celerons o vor face. Dar daca sperati sa rulati aplicatii Android sau sa instalati aplicatii Linux pe Chromebookul dvs., procesoarele Celeron se vor bloca si vor genera frustrari.

Toate laptopurile au din punct de vedere tehnic placi grafice, dar cele mai multe sunt incluse in placa de baza cu procesorul. Aceasta abordare, cunoscuta sub numele de „grafica integrata” este buna pentru majoritatea utilizatorilor. Veti putea sa vizionati filme HD si chiar sa jucati jocuri casual fara probleme.

Next Post

Uleiul CBD: Uleiul de canabis si beneficiile sale pentru sanatate

Uleiul CBD este un produs natural, fara efecte secundare. Medicina il foloseste pentru a promova relaxarea, ameliora durerea, accelera pentru recuperarea fizica, a trata problemele de piele, a combate anxietatea, stresul etc. In acest articol, enumeram beneficiile uleiului de canabis, ce este si care sunt proprietatile sale. In ultimii ani […]

Subscribe US Now